Luxusní houbová omáčka. Výborná i bez masa!

26. září 2012 v 8:37 | čajovna |  Vaření, recepty
Důvod je jednoduchý, maso by jen kazilo tu jemnou chuť smetanové omáčky.
Recept je naprosto jednoduchý.
Na pánvičce podusíte houby (nekazíme cibulkou ani kmínem), z koření přidáme pouze několik bobkových listů, které se postarají o lesní aroma a zalijeme smetanou. Zahustíme podle chuti a jíme s knedlíkem!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Milena.U Milena.U | 26. září 2012 v 8:47 | Reagovat

mňamky..no já letos našla jen 2 houby,to bylo jen do polívky :-) nějak tady nerostou...

2 š š | Web | 26. září 2012 v 9:26 | Reagovat

Znám! Mícháme to se smetanou na šlehání a se zakysanou smetanou (poměr dle chuti). Je fakt výborná. A úplně nejlepší je z lišek! :)

3 cajovnaprozeny cajovnaprozeny | Web | 26. září 2012 v 9:29 | Reagovat

[2]: JO! Zakysaná je taky dobrá, nebo tuhle obyčejně šlehačkovou okyselit citronem - ale opatrně vmíchávat, rádo se to "zdrcne"...

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 26. září 2012 v 10:09 | Reagovat

Tak přsně toto budeme mít dnes k obědu - tedy houby žampiony, neboť u nás v lese roste letos tak akorát "HOUBY" a ne houby. Nic nevadí pochutnáme si i tak 12% smetana a do toho opravdu pomalounku citrónek a k tomu vejce na tvrdo chce můj muž. Já na místo vejce dám si o jeden knedlík více ... mňam.

5 cajovnaprozeny cajovnaprozeny | Web | 26. září 2012 v 11:49 | Reagovat

[4]: chce se mi říct, ještě kopr a budou se chuťové buňky nadnášet...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama