Nekynutý celozrný chléb

24. března 2011 v 0:13 | čajovna |  Vaření, recepty
Zde je recept na nekynutý "chléb" vhodný při dietě, jež má v těle vyhubit kvasinky a plísně (v tu chvíli není radno jíst jakékoliv kvasnice)… vyzkoušela jsem a byl opravdu skvělý…
p.s. i když po dvou týdnech chlebové abstinence a celkem sžíravého věčného hladu přijde vhod cokoliv…
500 g hladké celozrnné mouky (používám špaldovou) smícháme 1 lžičkou sody, 2 lž. soli a 300 ml podmáslí nebo kefíru.Všechno propracovat, vytvořit 1 velký nebo 2 menší bochánky, na povrchu naříznout do kříže a péct cca 45 minut při 200 stupních.

Osobně doporučuji ještě vylepšit kmínem nebo bylinkami dle chuti. Možné je použít i česnek nebo opečenou cibulku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janah Janah | Web | 24. března 2011 v 20:00 | Reagovat

V takových chvílích se uchyluji ke knäcke, nekynuté chleby moc nemusím, i když v nouzi nejvyšší...

2 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 26. března 2011 v 20:29 | Reagovat

Raději bez plísně ale že by mě to lákalo....

3 diky diky | Web | 27. března 2011 v 21:42 | Reagovat

Kdybys nenapsala, že je nekynutý, podle obrázku bych to ani nepoznala. Vypadá moc dobře. My už chleba skoro nekupujeme, pečeme tak 2x týdně sami v domácí pekárně. Vždycky se musím držet abych se do čerstvě upečeného nepustila hned, když je ještě teplý.

4 jianulka jianulka | 29. července 2013 v 22:48 | Reagovat

Chlieb sme skusili a je vyborny :) dakujem za recept ;)

5 Tom Tom | 17. ledna 2016 v 19:36 | Reagovat

Není skoro poznat ze je nekynuty. chuťově zajímavý a vláčný. Jen sem pekl asi 55 minut na 180 st.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama