Sezamové karbanátky

23. března 2010 v 1:29 | čajovna |  Rostlinstvo


Použít sezam jako součást mletého masa je docela neobvyklé. Zkusila jsem to! Mám sezam ráda a v tu chvíli nebylo po ruce nic lepšího…
Takové výtečné karbanátky - to je lahoda.
Základem je dobré mleté maso, bez kostí a křupek, šťavnaté a přiměřeně tučné - ani moc, ani málo…
Dále potřebujeme:
- Sůl
- Ovesné vločky
- Sezamová semínka
Ovesnými vločkami posypeme maso, osolíme a přisypeme podle chuti semínek. Asi v množství, které vidíte na obrázku.


A pak tvarujeme karbanátky, obalujeme v trojobalu a smažíme.
Sezamová semínka dodají zvláštní kořeněnou chuť a protože je nepřebíjí jiné koření, báječně vyniknou. Chutnají lehce, oříškově…
Dobré chutnání!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 23. března 2010 v 11:35 | Reagovat

To zní dobře, sezamové semínko dávám na sladké pečivo, tam mi moc chutná. A v mase může být taky dobré.

2 ENILI ENILI | Web | 23. března 2010 v 16:59 | Reagovat

Tak to je receptík podle mého gusta.A můžu ho klidně spáchat,všechno mám,ale ještě musím něco dodělat.Určitě to bude bašta.Díky Reni za tip.

3 Blanka Blanka | Web | 23. března 2010 v 20:09 | Reagovat

Karbanátky z mletého masa jsme měli zrovna dneska k večeři.No a vidíš,přidat sezamové semínko by mě asi nenapadlo.Tak snad příště

4 Vendy Vendy | Web | 23. března 2010 v 21:52 | Reagovat

Hm... fantazie je bez hranic! Vyzkouším!

5 Romi Romi | Web | 24. března 2010 v 11:30 | Reagovat

Moc zajímavé a vypadají dobře!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama