Dýňové bramboráky

17. března 2010 v 1:23 | čajovna |  Vaření, recepty

Dýně Hokaido je pro svoji lehce nasládlou a plnou chuť opravdu variabilní surovinou pro sladké i slané vaření.
Bude-li vám tak nějak zbývat a nebudete-li vědět co s ní, udělejte si bramboráky. Postup je úplně stejný jako u klasických.

Nastrouháme dýni, přidáme majoránku, pepř, sůl, vajíčko a česnek, případně dohustíme moukou nebo ovesnými vločkami a…smažíme na oleji.

Jsou křehčí, než bramborové, takže je s nimi potřeba opatrněji manipulovat na pánvičce, ale jsou jemnější, šťavnatější…
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 17. března 2010 v 1:33 | Reagovat

ponocuješ taky? pro mne lepší z brambor :)
a hodně česneku... jenže žena mi ho zakazuje... zrovna mi dneska ve výtahu bezostyšně řekla: smrdíš!

2 Jarka Jarka | Web | 17. března 2010 v 7:53 | Reagovat

Bramboráky budou mít po dýni krásnou žloťoučkou barvičku, ale mě na ně moc neužije. Nemám ráda česnek a bez toho to není ono.
Až se Čajovno vyspíš, zajdi si ke mě pro něco.

3 vfhfdzftr vfhfdzftr | Web | 17. března 2010 v 8:42 | Reagovat

di někam ty hajtro
vyhulenče !!!!!
šoško
je to votráveny

4 helena-b helena-b | Web | 17. března 2010 v 12:20 | Reagovat

To může být dobré, ještě máme ve sklepě jednu dýni od loňska. No a česnek musí jíst najednou všichni přítomní a pak si nesmrdí, je to vyzkoušené!

5 helena-b helena-b | Web | 17. března 2010 v 12:20 | Reagovat

[3]: Který chudáček to psal?

6 TlusŤjoch TlusŤjoch | 17. března 2010 v 13:56 | Reagovat

taky jsem česnekožrout.
ale příložitostně dýňorák ozkouším.
ale není nad dýňové zelí.

7 ENILI ENILI | 17. března 2010 v 16:03 | Reagovat

Každý rok pěstuju dýně a zavařuji jako kompot.Tak si jednu ponechám a udělám bramboráček podle Těbe.Ráda experimentuju.Měj se krásně....

8 Jitka Jitka | Web | 17. března 2010 v 18:41 | Reagovat

Nevím jestli by mi ta nasládlá chuť nevadila, ale zkusit to můžu.Až z nové úrody.

9 Blanka Blanka | Web | 17. března 2010 v 19:20 | Reagovat

Letoís bych si ráda vypěstovala taky nějaké dýně a pustím se do kompotu,na který jsem vloni dostala recept.Tak jestli nějaká zbude,třeba udělám i bramborák

10 Janah Janah | Web | 17. března 2010 v 19:40 | Reagovat

Jedla jsem bramboráky různé, ale z dýně ještě ne.

11 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 17. března 2010 v 21:13 | Reagovat

Tu dýni jsem viděla v marketu, nevěděla jsem, co s ní, tak teď už vím, díky :-)

12 š š | Web | 18. března 2010 v 10:11 | Reagovat

tak bramboráky miluju, není nad klasický křupavý, voňavý - úplně mám na něj chuť :) ale tato verze vypadá, také zajímavě... že bych vyzkoušela obměnu starého dobrého receptu. jen by se to pak asi nemělo jmenovat bramborák, vždyť tam nejsou brambory :))

13 Michaela Michaela | Web | 30. října 2013 v 9:45 | Reagovat

Mám ráda bramboráky snad na všechny způsoby, jen se nesmí dělat placičky moc tlusté a musí být krásně dozlatova usmažené. Mňam :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama