Zavařování pruhované řepy aneb slíbený průšvih...

16. prosince 2009 v 6:18 | čajovna |  Vaření, recepty
Na první pohled vypadá úplně normálně. Normální listy, normální bulva... ale po rozkrojení je pruhovaná... Jala jsem se jí tedy zavařit.
podle návodu v chytrých kutilských a zahrádkářských časopisech jí dvakrát přivést k varu a opět zchladit a dát znovu vařit v chladné vodě. Tak se prý nezničí mramorování.
Jednu dávku řepy jsem vařila klasicky, tedy "v jednom varu" a druhou výše uvedeným způsobem. Opravdu to trošičku zlepšilo vzhled...ale jinak....
Průšvih...

zas taková krása to není, co říkáte?
No nic, postupujeme dál... anýz, fenykl, co máte rádi a podle návodu na pytlíku uvařený sladkokyselý lák, u mě víc sladký... přidávám cukru víc, než je v návodu.
Nastrouhaný výrobek však vypadá opravdu šíleně....
nic extra... Pruhovaná řepa se dle mého k zavařování moc nehodí, rudou a rudější mám raději, možná mi i více chutná. Ale ovlivněna vzhledem nemohu říci, zdali je to proto, že má prostě lepší chuť. Pruhovaná kráska je hezká a dobrá syrová, vařená má docela dost takovou tu řepovou a divokou chuť.
I když...ta jen pokrájená není zas tak špatná... foceno zhruba po půl roce od zavaření...
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 16. prosince 2009 v 14:43 | Reagovat

Stejně si myslím,že nejlepší je za syrova.Sice to vím jen krátkou dobu od "HUBNULKY" ale zavařenou už nejím.A ta červená je lákavější.Čajovno a teď odpočívat.

2 Janah Janah | Web | 16. prosince 2009 v 14:50 | Reagovat

Hmm, tolik práce a proužky jsou stejně fuč, a chuťově říkáš, že taky nic moc. Na saláty asi bude lepší, možná je to proto, že je to kombinace řepy a ředkve, ne?

3 Eva* Eva* | Web | 16. prosince 2009 v 16:48 | Reagovat

Zkoušela jsem zavařovat jen jednou a to tu červenou. Pruhovanou  vidím poprvé.
Ráda bych jí ochutnala.
Hezký večer

4 Blanka Blanka | Web | 16. prosince 2009 v 21:32 | Reagovat

Taky se přiznám,že znám a mám ráda---zavařenou tu červenou řepu.Tahle vypadá zajímavě

5 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 17. prosince 2009 v 12:25 | Reagovat

Oboje vypadá jedle ...
Ale já mám nejraději všechno syrové, i cibuli.

6 Jarka Jarka | Web | 17. prosince 2009 v 14:29 | Reagovat

A já řepu nemá ráda žádnou, ani čevenou, ani pruhovanou! Když otevřu skleničku a přivoním, cítím sklepní plíseň a to mě odrazuje natolik, že ani neochutnám - tak co se mnou?!

7 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 17. prosince 2009 v 15:01 | Reagovat

[6]: aha, sklepní smrad - to je ono!!!!
To taky cítím, ke "kubovi" mi to neva... ale jinak docela jo.

8 diky diky | Web | 19. prosince 2009 v 13:56 | Reagovat

Ty brďo, řepu baštíme často - vařenou v salátu, ale že je i proužkovaná, mě nenapadlo. Škoda, že ji neprodávají. I když ... doma mám takového zahradníka, že kdybych se o téhle raritě zmínila, tak už shání semínka

9 luckydina luckydina | 20. prosince 2009 v 18:56 | Reagovat

tahle salátová řepa Tonča je nejlepší na saláty, mladé  uvařené bulvičky celé nebo rozkrojené, semínka se dají koupit už několik let, já vždy seju postupně tak tři sáčky směs barev, a pak ještě vysévám samotné odrůdy, pruhovanou, žlutou, oranžovou a různé odstíny červené.Zavařenou velkou řepu taky nemusím, ale když se sklizí mladé bulvičky a pak se uvaří nebo upečou, nesmrdí ale voní a chutnají přímo božsky.

10 vertexs vertexs | Web | 20. června 2015 v 23:33 | Reagovat

ihned pujcka i o vykendu ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama