Rýžová medová kaše s ořechy

15. listopadu 2009 v 13:53 | čajovna |  Vaření, recepty
Báječný recept, jehož úspěch tkví ve výběru správné rýže - tedy kulatozrné. Její zrníčka jsou kulatá, ale při varu se prodlouží a rýže vypadá jako krásně vysoustruhovaná elipsa. Na povrchu se stává lepivou, ale uvnitř je stále pevná. Doba varu této kašové či pudingové rýže je asi 25 minut, ale můžete i prodloužit, chcete-li mít rýži měkčí.

Rýži uvaříme v mléce doměkka a těsně před dokončením přidáme podle chuti cukr, ale to lze i vynechat. Před dokončením varu cukr přidáváme proto, aby se nám zbytečně kaše nepřichytávala k rendlíku, k čemuž má sladké mléko sklon.
Na talíři ozdobíme ořechy (lze použít i mohutný posyp strouhanými ořechy) a pokapeme medem.
Dobré chutnání!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 15. listopadu 2009 v 16:05 | Reagovat

Jako dezert tak to nemá chybu.

2 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 15. listopadu 2009 v 18:34 | Reagovat

To může být dobré, většinou dělám rýžový nákyp, kaši jsem ještě nezkoušela.

3 cumilka-cumilka cumilka-cumilka | Web | 15. listopadu 2009 v 20:16 | Reagovat

Určitě to zkusím :) vypadá to báječně

4 pavel pavel | Web | 15. listopadu 2009 v 21:53 | Reagovat

ořechy miluji a jím je často, ale rýži mám rád jen tu nematlavou :D
na tvůj komentář jsem ti odpověděl u sebe, hezký večer :)

5 Patrika Patrika | E-mail | 17. března 2010 v 11:33 | Reagovat

Rýži jsem koupila, a zkusila uvařit.Bohužel i po hodině vaření byla stále tvrdá a nenaboptnalá.Něměla by se napřed krátce předvařit ve vodě? Vždy jsem si dělala kaši z klasické rýže a tam jsem tento problém neměla.Poradíte mi prosím někdo jak na to? Děkuji Patrika

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama