Řízky nacpané salátem

22. října 2009 v 12:08 | čajovna |  Vaření, recepty
To jen pro případ, že byste neměli k Vánocům řízkových inspirací dost... Tento jednoduchý recept je naprosto mňamózní, pochoutkovým salátem - lze využít i vlašský, bramborový, camping, snad každý...kromě hanáckého nebo ovocného :-)))) - je jemňoučký a šťavnatý, protože majolka ze salátu se vsákne do masa. Zkuste to, příprava je jednoduchá.
Potřebujeme:
- kuřecí řízky nebo krůtí, důležité, aby byly silnější
- vhodný salát, pochoutkový, vlašský
- trojobal (nebo jen strouhanku)

Masové řízky nařízneme tak, aby v nich vznikla co největší kapsa. Tu nacpeme salátem, a nešetříme. Potom sešijeme nití nebo spojíme párátky či špízovou jehlou. Jak je libo.


Potom obalíme v trojobalu - já v tomto případě obalovala jenom ve strouhance a taky to šlo - a smažíme ve vyšší vrstvě oleje, aby se maso osmažilo na co největší ploše.
Nejlepší jsou s vařenými brambory!
Dobré chutnání!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusTjoch TlusTjoch | Web | 22. října 2009 v 12:24 | Reagovat

No jo, parádní kapsičky, jen co je pravda ...

2 Romi Romi | Web | 22. října 2009 v 13:22 | Reagovat

Ale to vypadá a je určitě báječné! Hned bych si dala!

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 22. října 2009 v 13:58 | Reagovat

To musím určitě zkusit, sbíhají se mi sliny...

4 eva* eva* | Web | 22. října 2009 v 16:20 | Reagovat

Vypadá to dobře, tohle by mě nikdy nenapadlo...Ten salát je pak asi uvnitř teplý a já bych doteď myslela, že salát se dá jíst jen studený.

5 čajovna čajovna | 22. října 2009 v 17:01 | Reagovat

[4]: majolka ze salátu se úplně vstřebá a ten vnitřek chutná  skoro nachlup stejně jako vnitřek španělského ptáčka - úplně jiná chuť než studený salát...

6 enili enili | Web | 22. října 2009 v 17:10 | Reagovat

No řeknu ti čajovničko,že bych si hned dala?ale ledničku mám prázdnou,že by se v ní myš hlady oběsila.Přivezou mi v 18.00 hod.úplně novoučkou,tak proto.Ale někdy to prubnu.

7 Šárka Šárka | Web | 22. října 2009 v 19:07 | Reagovat

To vypadá moc dobře! Škoda, že se k pořádnému vaření jen tak nedokopu.

8 čajovna čajovna | 22. října 2009 v 22:13 | Reagovat

[6]: do nový ledničky
řízky z čajovničky...:-)

9 pavel pavel | Web | 23. října 2009 v 20:18 | Reagovat

kdybych jedl maso, tak se nechám od tebe pozvat :)

10 pavel pavel | Web | 23. října 2009 v 20:32 | Reagovat

na blondýnky jsem odpověděl u sebe:)

11 čajovna čajovna | 24. října 2009 v 6:08 | Reagovat

[9]: to je, milý pavle, v tomto případě, véééliký kompliment. Děkuji :-)

12 Jiri Jiri | 8. března 2012 v 18:40 | Reagovat

Hnus , velebnosti .... teplý bramborový salát si jen představím a zvedá se mi žaludek , bože , jako už jsem jedl v hladu či nouzi ledacos ale toto ....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama