Bezinkový sirup absolutně od oka

8. října 2009 v 0:01 | čajovna |  Vaření, recepty
Letos jsem se vrhla do bezinek... a začínáme sirupem. Takže si natrhejte bezinek co to jde. Měla jsem plnou takovou normální velkou misku.
Otrháme omyté kuličky a ty potom rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Vznikne tak hustá šťáva.
do té potom v hrnci přidáme cukr, vážně nevím kolik, asi půl kila na litr štávy? Tak nějak od oka, jak jste zvyklí, asi tak, jako do džemu... Přidáme koření, to je důležité:
- badyán
- hřebíček
- skořici (vše dle nálady a chuti)

Svaříme asi deset minut, takhle krásně si to bublá.
Plníme do sklenic, zavařovat nemusíme, spotřebuje se rychle...
Ale kdyby, tak pro jistotu zavaříme..
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 jitka benešová jitka benešová | Web | 8. října 2009 v 14:09 | Reagovat

Bezinkový sirup jsme také dělali, je výborný!

2 Tlustjoch Tlustjoch | Web | 8. října 2009 v 18:04 | Reagovat

Je to léčivé? Pomáhá to? Proti jakým neduhům?

3 pavel pavel | Web | 8. října 2009 v 20:25 | Reagovat

ještě v Čechách jsem dělali z květů bezinkové víno a smažili ho jako květák...  malý můj příspěvek v kuchařském umění :D
jinak s tou dvojsečnou zbraní máš pravdu, taky to tak cítím, ale stejně si raději vybírám ten složitější život :)

4 čajovna čajovna | 8. října 2009 v 20:31 | Reagovat

[2]: celkově na imunitu, nachlazení, trochu močopudné a hlavně je to zdroj vitamínu C a jakési živé energie z přírody...

5 TlusTjoch TlusTjoch | Web | 9. října 2009 v 9:08 | Reagovat

Zdá se, že si to namíchám, jakýsi bacil mne zrovinka atakuje ...

6 Enili Enili | Web | 9. října 2009 v 9:32 | Reagovat

Taky jsem ho dělala a marmeládu.Děcka brblaly,že je trochu trpká,ale zbaštily vždy všechnu.Každopádně bezinky jsou zdravé i na TK.

7 čajovna čajovna | 9. října 2009 v 14:42 | Reagovat

[5]: doporučuji tím naředit červeně vinný svařák, nechávám to do vánočních netradičních receptů, takže tam se o tom dozvíš víc :-) ale je to mňam!

8 čajovna čajovna | 9. října 2009 v 14:42 | Reagovat

[6]: taky jsem o ní uvažovala, pak jsem usoudila, že se mi nechce to ještě želírovat, tak jsem to svařila jen tak a vznikl sirup. Ale taky se na ni chystám, snad příští rok....

9 Eva* Eva* | Web | 9. října 2009 v 17:05 | Reagovat

Hmm, vypadá to hodně dobře, chuť bych měla, ale letos rozhodně sirup vařit nebudu, piju vodu z vodovodu :D
Loni jsem dělala likér dvakrát za sebou z dvojnásobné dávky a taky se po něm jen zakouřilo :D ale ty následky...Manžel nabral asi 10kg, jak si pořád chodil pro štamprličky. :D

10 Jarka Jarka | Web | 9. října 2009 v 17:09 | Reagovat

A jéje, co se týče zavařování, marmelád a sirupů jsem úplně levá, jako ostatně na všechno. Ale dívá se na to pěkně a bude to určitě moc dobré a hlavně zdravé! Seš holka šikovná!

11 Ivana Ivana | Web | 9. října 2009 v 17:35 | Reagovat

Já loni vařila likér,ale letos byli rychlejší ptáci a plody sezobali.

12 diky diky | Web | 7. září 2010 v 20:29 | Reagovat

Loni jsem vařila ostružinovou marmeládu, a protože bylo málo ostružin, nastavovala jsem ji bezinkami. V poměru cca 1:1. Byla moc dobrá a skoro se nedalo poznat.

13 Domácí čajovna Domácí čajovna | 9. září 2010 v 10:54 | Reagovat

[12]: děkuji za tip, mě napadlo zkombinování se švestkami do marmelády...

14 Alue Alue | E-mail | Web | 17. září 2010 v 14:34 | Reagovat

No, já znám bezinkovou šťávu.. takový světlý sirup, co se ředí vodu... myslela jsem, že tenhle návod bude o tom, tohle nevím k čemu je a co s tím... taky mi nejde do palice to s tím přidáváním šťávy. Jaké? Jako vodu?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama