Odfláknutá rajská

5. srpna 2009 v 9:36 | čajovna |  Vaření, recepty
Jednou se mi nedostávalo času a byla akutní potřeba vyrobit rajskou. Zvolila jsem způsob fofr rychlý a říkala si - ojé, to jsem to odflákla. Ale výsledek byl výtečný...!!! Ba přímo k nakousnutí...
Potřebujeme:
-krabičku rajčatového pyré
-provensálské koření
-cukr, sůl
-smetanu na šlehání

a já přidala ještě trochu nastrouhaného perníku, ale ten jako by nebyl. Byl totiž už starší a absolutně bez vůně a chuti.
Takže do hrnce vyžbleptneme krabičku rajčatového pyré, podle oka nasypeme cukr, provensálské koření a lehce přisolíme. Maličko provaříme a přidáme smetanu, případně ještě ten perník, ale ten být nemusí.
Jednoduchá červená omáčka alá rajská sklidila obrovský úspěch.
MMCH - maso jsem měla vařené v mrazáku, to hodně ulehčilo situaci a knedl jsem koupila....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Anty Anty | 6. srpna 2009 v 18:34 | Reagovat

Rajská mňam - vyzkouším tento jednoduchý předpis. Místo knedlíku máme raději těstoviny. Většinou jsou tyhle rychlovky chutnější než ty přesložité recepty. Ahoj

2 pavel pavel | Web | 6. srpna 2009 v 23:05 | Reagovat

rajskou nemám rád, ale rajčata ano :)

3 Lucka Lucka | Web | 10. srpna 2009 v 21:27 | Reagovat

Nejsem si jista, jestli by to u nás prošlo, ale znamenám si. V nouzi se hodí všechno a jestli je to dobré, třeba to ani nepoznaji! :-)))

4 Jitka Jitka | Web | 11. srpna 2009 v 8:55 | Reagovat

U nás by taková rajská asi taky neuspěla, ale proti gustu...

5 čajovna čajovna | 11. srpna 2009 v 12:57 | Reagovat

Jitka: takováhle rajská není můj gust, byla to jen fofr akce, od které jsem si slibovala spíš nakrmení odpadních trubek...ale kupodivu, ušlo to! Trošku něco mezi pravou rajskou a omáčkou na špagety (díky těm bylinkám a rajské šťávě)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama