Falešný „Míša“ bez tvarohu…

20. července 2009 v 13:23 | čajovna

Konečně jsme sehnali formy na domácí nanuky, takže počítám, že celé léto vás budu oblažovat svými začátečnickými pokusy vytahovanými z mrazáku. To je docela lákavá nabídka, co říkáte?
Už první pokus se mimořádně vydařil.
Potřebujete:
- Smetanový jogurt
- Moučkový cukr
- Malinovou šťávu (lze vynechat, je jen pro oko)

Takže smícháme jogurt s moučkovým cukrem, poměr nechám zcela na vás, mě ujela ruka dost, ale nikomu to nevadilo (ani mě…takže se neodvažuji odhadovat, kolik cukru je v těch přeslazených kupovaných nanucích, asi by mě omylo!!!) a pak navrstvíme do formičky. Proléváme a prokládáme malinovou štávou a necháme zmrznout. Pozor! Štáva je tekutá a mrzne hůře, navíc při tvorbě nanuku má skony protékat do dolních částí, takže to před zmrznutím tak nějak z různých stran "prošmrdlejte".
Nanuk překvapivě chutná jako klasický míša nanuk, ačkoliv v něm nebyla ani stopa tvarohu… Ne ne, byl ještě lepší…
Doporučuji!!!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Anty Anty | 20. července 2009 v 18:08 | Reagovat

Ahoj, miluju Míšu - přiznám se, že jsem o formičkách na nanuky neslyšela, ale okamžitě zahájím pátrání.

2 | 21. července 2009 v 10:48 | Reagovat

jsou parádní, nemusíš pak vůbec kupovat nanuky, protože domácí je domácí :-)

3 diky diky | Web | 22. července 2009 v 14:34 | Reagovat

Dobrý nápad. U nás by se teď nanuková tvořítka hodila - máme skoro plný mrazák rybízové dřeně.

4 čajovna čajovna | 23. července 2009 v 16:17 | Reagovat

tvořítka na nanuky jsou k sehnání i v obchoďáku v oddělení domácích potřeb.

5 Šárka Šárka | Web | 27. července 2009 v 13:52 | Reagovat

Ten vypadá lákavě! Díky moc za tip, někdy ho musím vyzkoušet :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama