Maso na šípkové marmeládě

18. června 2009 v 8:57 | čajovna |  Vaření, recepty


Pěkně šťavnaté řízečky? Dáte si…
Marináda je úplně jednoduchá a vznikla v rámci experimentů se šípkovou marmeládou, která se rázem stala mojí oblíbenou…

Marináda:
- Olej
- Sojová omáčka
- Šípková marmeláda
- Sůl (záleží na množství sojové omáčky, ale doporučuji přisolit)
Všeho podle gusta

A jak postupujeme?



V této marinádě marinujeme plátky jakéhokoliv masa asi tak den či dva a pak opékáme. Na pánvi nebo na grilu, je to jedno.
Je to mňamka!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Janah Janah | Web | 18. června 2009 v 17:35 | Reagovat

Nepochybuji, že to mňamka bude! Vidím-li však důvěrně známé spojení "šípková marmeláda", mám obavy, jak by recept v mém podání mohl zase dopadnout :-)))

2 čajovna čajovna | 18. června 2009 v 20:55 | Reagovat

tady snad dobře, postup je jednoduchý, ingredience známé z normálního marinování...:-)

3 MirekČ MirekČ | Web | 21. června 2009 v 15:49 | Reagovat

Hmmm, rád věřím, ale kde vzít šípkovou marmeládu a nekrást...

4 čajovna čajovna | 22. června 2009 v 13:50 | Reagovat

Mirek: Tuším, že jsem ji kupovala v Globusu a nad 40,-Kč určitě nestála, docela mě právě překvapilo, že je celkem "levná" a přitom chutná po šípkách. Lajsla bych si ji dělat doma, ale musela bych děti poslat na půl dne kamsi pryč, abych mohla odchlupovat šípky... a to mi nehrozí :-) ale věřím, že chuť by měla lepší.

5 Mirwánka Mirwánka | Web | 26. června 2009 v 11:04 | Reagovat

Hmmm, tohle vypadá velmi chutně :) Myslím, že to udělám i pro svou milovanou polovičku =)

6 Lucka Lucka | Web | 2. července 2009 v 20:14 | Reagovat

To si píšu! Vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama