Kopřivová mňamka

9. dubna 2009 v 0:29 | čajovna |  Vaření, recepty
Máme ZELENÝ ČTVRTEK, takže se hodí na talíř něco zeleného. Tradiční kopřivy?
Třeba!
Ale nechce se vám vyrábět nádivky, náplně a složité recepty?
Zkuste to nejjednodušeji, jak to jen jde...
Kopřivy na topinky...

Potřebujeme:
- spařené kopřivy (lze nahradit s klidným svědomím obyčejným špenátem)
- česnek
- sůl a pepř
- vajíčka
- olivový olej



Spařené kopřivy lehce osmahneme na oleji a pak maličko podlijeme. Necháme dusit doměkka, říká se alespoň deset minut, stejně jako případný špenát, jestliže použijete druhou variantu. Pak nechte vydusit všechnu vodu až zpátky na olej a přidejte česnek a sůl a pepř. Ještě maličko osmahněte přidejte vajíčka. Rozmíchejte, nechte postupně vajíčka ztuhnout a servírujte na ještě horké tousty nebo topinky...

Kopřivy a česnek - to jsou jarní lomcováky!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 MirekČ MirekČ | Web | 9. dubna 2009 v 23:10 | Reagovat

Tak to fakt raději tu slávkovu zabíjačku :-)))

2 Eva* Eva* | Web | 10. dubna 2009 v 11:12 | Reagovat

Já bych si dala i dneska. Včera jsem měla chleba s pomazánkovým máslem a hojně jsem ho posypala pažitkou. Na kopřivy jsem jaksi pozapomněla.
Hezký den.

3 čajovna čajovna | 10. dubna 2009 v 16:09 | Reagovat

Mirek: to věřím :-)))

Evi: pažitku mám taky ráda, dneska jí byla postrašená rybí pomazánka...

4 Slávak Slávak | Web | 12. dubna 2009 v 17:46 | Reagovat

takhle jsem kopřivy nezkoušel, ale špenát z kopřiv už letos byl a do velikonoční nádivky určitě taky příjdou:-D

5 Papaja Papaja | E-mail | Web | 12. dubna 2009 v 20:52 | Reagovat

Tak tohle je bomba. Jen mám pocit, že těch kopřiv je vidět čím dál tím méně. V době, kdy jsem do nich často spadla z kola a ještě o trochu později, kopřiv bývalo o mnoho více :-(
To se Ti povedlo:-D
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama