Mléčné (nejen) řízky...

13. března 2009 v 0:41 | čajovna |  Vaření, recepty


Kdysi jsem si kdesi přečetla, že maso naložené v mléce získá na chuti a šťavnatosti.

Jednoho dne jsem to zkusila.

Posuďte sami, jak dopadl tento krásný vypečený a šťavnatý řízeček.

Máte chuť?

Je to jednoduché....







Ke štěstí stačí kuřecí prsní řízky, ale myslím, že lze použít i jakékoliv jiné maso.

- mléko
- sůl (nemusí být)

Maso v míse zalijeme mlékem, můžeme ho osolit, ale vůbec to není podmínkou. Necháme odležet minimálně 24 hodin, zkoušela jsem i 48 a bylo to skvělé. Poté osušíme a upravujeme stejně jako jsme zvyklí, na klasické řízky nebo na nudličky, přírodní řízky.

Na prvním obrázku je pouze okořeněný přírodní plátek. Byl skvěle šťavnatý, ačkoliv prsa bývají spíše sušší...
A hlavně - mléko z masa vytáhlo typickou "vůni kuřečiny", která může někomu vadit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mjitka mjitka | 16. března 2009 v 13:39 | Reagovat

Dobré.Dá se tak zalít i mletý buček ne míchaná mletá.Pak klasický trojobal usmažit a ..a jíst

2 čajovna čajovna | 16. března 2009 v 15:12 | Reagovat

hm... dobrý nápad. Napadá mě přilepšit si a zalít to rovnou smetanou :-) :-)

3 Jitka Jitka | Web | 17. března 2009 v 12:03 | Reagovat

No to určitě zkusím.

4 Panda Panda | E-mail | 17. března 2009 v 17:40 | Reagovat

Dalo by se to použít i na maso z divočáka se záměrem udělat z něj guláš?

5 čajovna čajovna | 18. března 2009 v 7:48 | Reagovat

Panda: to netuším, ale zkusila bych to. Zvěřina se taky mořívá, a  mlíko může být druh "mořidla". Určitě to tomu masu neublíží...:-)

6 Lucka Lucka | Web | 24. března 2009 v 20:24 | Reagovat

Vůně kuřečiny nám rozhodně nevadí. Ale řízky naložené v mlíce (a ještě česneku) dělá babička a je to vždycky úplná bomba !

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama