Pangasius s cizrnou

28. února 2009 v 0:18 | čajovna |  Vaření, recepty
Recept ryze pokusový... a chutnal! Aneb, jak to dopadne, když mě cizrnové nápady v kuchařkách a na internetu nezaujmou...
Šla jsem improvizovat, potřebujeme:


- cizrnu (min. 8 hodin předem namočenou, poté asi 20 minut uvařenou)
- vajíčko
- pangasius
- bramborová kaše (hotová, já využila zbytek)
- strouhané ořechy (zbytek od vánoc)








Na dno zapékací mísy nasypeme osolenou cizrnu, kterou zalijeme vajíčkem a lehce promícháme. Potom naklademe vrstvu z pangasiových filetů a zakryjeme peřinkou z bramborové kaše. Vše můžeme posypat strouhanými ořechy a potom zapečeme - asi 20 minut.

Nedávala jsem žádné koření, ale vůbec by nevadilo, ozvláštnit si cizrnu bylinkami či nějakým pikantnějším kořením.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 diky diky | Web | 28. února 2009 v 9:55 | Reagovat

To může být dobrota. U pangasia je fajn, že ač je to ryba, nesmrdí rybinou a kosti nemá, nebo jen poskrovnu.

2 čajovna čajovna | 28. února 2009 v 9:59 | Reagovat

diky: no a zrovna včera jsem si dala tuhle rybu jen tak.. na másle s kořením a našla jsem kost jak brno. Velkou, tlustou... to mě teda naštvalo, mám to jako rybu pro děti a po několika pokusech, kdy jsem prohledávala maso kousek po kousku, jsem se na prohledávání vykašlala...a brala to jako tutovku...

3 Eva* Eva* | Web | 28. února 2009 v 10:32 | Reagovat

O tom, že neumím moc vařit už jsem někde psala a nikdy jsem ještě nekoušela ani cizrnu, ani pangasius mi nic neříká, budu to muset napravit, protože se momentálně moc, moc stydím..

Na všechno musím mít kuchařku a nikdy jsem neeperimentovala.

Hezkou sobot ☼

P.S. teď jsem si přečetla komentář diky, že tahle ryba nesmrdí rybinou a tak jí určitě vyzkouším.

4 Janah Janah | Web | 28. února 2009 v 10:59 | Reagovat

Zrovna jdu páchat k obědu pangasia zapečeného se sýrem. Také mňamka. (Pangasia osuším, osolím, opepřím, dám do vymaštěného pekáčku, zaliji rozšlehanými vejci se strouhaným sýrem a zapeču, k tomu brkaše). Recept si znamenám a vyzkouším příště ;-) Kromě tresky a filé je to jediná další ryba, kterou jsou synci ochotni pozřít ;-)

5 Eva* Eva* | Web | 28. února 2009 v 16:09 | Reagovat

Ty se máš, já sněženky skákla vyfotit k sousedovi, ale bledule jsem neviděla už kolik let.

6 surielem surielem | Web | 28. února 2009 v 16:28 | Reagovat

NO vypada to velice lakave.....Pangasius je mu oblibenou rybkou a cizrnu taky muzu, nekdy vyzkousim diky za tip :)

7 Šárka Šárka | Web | 28. února 2009 v 18:49 | Reagovat

Vypadá to opravdu lákavě. :-) Ryby mám vůbec ráda (až na ty kosti v některých) Jen se bojím příliš experimentovat. Můj nejspíš jediný pokus byl, když jsem k čočce smažila společně s cibulí i nastrouhanou mrkev. Dopadlo to ale kupodivu dobře:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama