Černé špagety s perníkem

4. února 2009 v 0:25 | čajovna |  Vaření, recepty
Úžasný recept, který vznikl náhodou a jak to tak již bývá… z touhy po něčem sladkém ve chvíli, kdy už bylo "vymeteno" a na skladě jen něco zbytků… vlastně můžeme velmi dobře využít i zbytek strouhaného perníku od Vánoc…
Takže využít můžeme třeba těstoviny, nejlépe špagety, které nám zbyly od předešlého dne…


Potřebujeme:
- špagety, těstoviny
- máslo
- kakao, granko, čokoládu
- strouhaný perník
- moučkový cukr

Ideální je horké vařené těstoviny proložit máslem, aby hezky voněly. Poté je vydatně posypte kakaem a moučkovým cukrem a zamíchejte. Nyní je můžete hned sypat perníkem a jíst, ovšem klidně je můžete nechat rozkládat v čokoládové lázni do druhého dne. Poté je znovu ohřejete a posypete perníkem. Vypadají o něco lépe, černá kakaová šťávička se jimi prosákne a těstoviny získají černočernou barvu.
Doporučuji se vůbec nestydět a ničím nešetřit. Je to mňamka!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Clarris Clarris | Web | 4. února 2009 v 0:35 | Reagovat

Teda ... může to být dobré =) .. Jinak přiznám se .... když sem prvě bezmyšlenkovitě koukla na ten obrázek myslela sem, že to jsou žížaly xD Naštěstí ne =D

2 reltsek reltsek | Web | 14. ledna 2010 v 8:35 | Reagovat

U nás jsou oblíbené šulánky s perníkem. V podstatě je to jediný důvod, proč na Vánoce pečeme perníčky.

3 Roland Roland | E-mail | Web | 26. června 2012 v 12:35 | Reagovat

Moc pěkný blogík. Ještě juknu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama