Houbová omáčka na špagety

21. ledna 2009 v 0:50 | čajovna |  Vaření, recepty
Vlastně nejen na špagety, ale i na brambory, knedlíky... Rozhodně je to dobrota z kategorie těch, které vám zmizí z hrnce dřív, než stačí dokonale vychladnout. Podělím se s vámi o jeden z naprosto úžasných receptů, ke kterým se ráda a se slastí vracím...

Potřebujeme:

- houby, čím víc, tím líp
- jednu krabičku sladké šlehačky
- šťávu z jednoho velkého či dvou malých citronů
- sůl, pepř, bobkový list
- maso (jakékoliv, vepřové je skvělé), ale jde to i bez masa
- cibulku


Na oleji opečeme cibulku a bobkové listy, přidáme maso a poté i houby. Trošku podlijeme vodou, můžeme přidat masoxovou kostku, ale není to podmínkou. Vaříme doměkka a poté dosolíme, přilijeme smetanu a dochutíme citronovou šťávou. Omáčka musí být jemně nakyslá, pěkně to dotváří chuť s vůní bobkového listu a hub.
Zahustíme a podáváme...
Mňam!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 MirkaT MirkaT | 22. ledna 2009 v 18:50 | Reagovat

Tedy, to je dobrý tip na mňamku... : )

2 jitka jitka | E-mail | 28. ledna 2009 v 3:12 | Reagovat

tak to by mohlo být moc dobrý asi prohrabnu mrazak houbičky tam jsou diky za tip

3 čajovna čajovna | Web | 28. ledna 2009 v 8:11 | Reagovat

jde to i se žampiony, ale lepší je obyčejná lesní houba, ta má výraznější chuť...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama