Není jedle jako jedle

17. prosince 2008 v 0:45 | čajovna |  Rostlinstvo
Koupíme si jedličku a Vánoce budou vonět. Říkáte si možná...ale jakou. Jestli jste si dosud, jako já, mysleli, že existuje jeden, maximálně dva druhy jedlí, jste na omylu...Je jich víc a teď vám poradím, jak se v nich vyznat a jak si vybrat takovou, aby opravdu o Vánocích zdobila...

Jedle vznešená
Jedna z běžných, má kuželovitý tvar, hladkou kůru a modrozelené či lehce stříbřité jehličky. Jsou úzké a tupé...

Jedle ojíněná
Její barva je šedavá, vypadá jako ojíněná. Jehličky rostou ve dvou řadách proti sobě a jsou ohnuté směrem nahoru. Po rozemnutí jsou cítit po citronech.

Jedle kavkazská
Tato jedlička má oblé jehličky a poznáte ji podle spodní strany jehliček. Jsou na nich světle zelené proužky. Po rozemnutí voní po pomerančích.

Jedle korejská
Korejská jedle má hustě obrostlé větvičky, vypadá huňatě a její jehličky jsou měkké a tmavě zelené. Spodní stranu jehliček si nespletete, je totiž velmi světlá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kreperat kreperat | Web | 17. prosince 2008 v 1:12 | Reagovat

tady už taky prodávají stromečky, je mi jich líto, my už léta máme umělou, není to sice ono, ale....

2 čajovna čajovna | Web | 17. prosince 2008 v 8:00 | Reagovat

My taky, léta umělý, a letos poprvé uvažujeme o živém, kvůli dětem, abychom si užili vůně :-)... umělý už je taky odrbaný, zejména od kočky. Tak nevím, jak to dopadne. Co se mě týče, byly by to první Vánoce s živým stromečkem. Ale líto mi ho bude, až bude ležet u popelnic, to jo...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama