Krocan s kaštanovou nádivkou

8. prosince 2008 v 0:03 | Romana |  Vaření, recepty
Čtenářka Romana se s námi podělila o zajímavost z kuchařské knihy. Takže což letos zkusit zkombinovat krocana a kaštanovou nádivku?
Krocan s kaštanovou nádivkou není zrovna českou tradicí, většinou se o něm mluví v amerických filmech. Ku podivu ale na českém stole takovou novinkou není, protože o pečeném ťopanovi na kaštanech psala už paní Rettigová. Kaštany plnila krůtí vole.

Kaštanovou nádivkou se dá plnit i kuře. Na správnou vánoční kaštanovou nádivku je potřeba - 140 gr másla, 4 vejce, 5 žemlí, 200 gr kaštanů, 1/2 šálku mléka, 1/2 lžičky cukru, sůl, muškátový květ. Máslo se utře se žloutky a cukrem do pěny, přidají se v mléce namočené žemle, dušené kaštany nahrubo nasekaná, osolí se, ochutí muškátovým květem a nakonec se vmíchá sníh z bílků. Tahle dávka prý stačí na 3-4 kg krůtu nebo krocana, ale dá se péct i samostatně.

Dobrou chuť! Romaně děkuji...!! :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama