Banánovo-jablečný štrůdl

26. prosince 2008 v 0:27 | čajovna |  Vaření, recepty
Na tomto receptu nebude nic výjimečného. Zvládne ho každý, zvládnu ho i já, ač jsem jinak na pečení nepříliš šikovná...Tajemstvím jsou banány!Dodají zvláštní vo



Potřebujete:
- balíček listového těsta
- banány
- jablka (oboje podle potřeby, na balíček listového těsta padne obyčejně 5 malých jablek a dva banány a ještě něco málo zbyde)
- rozinky
- skořice
- balíček vanilkového cukru
- strouhanka

Listové těsto rozválíme na tenkou placku, posypeme ji strouhankou a poklademe velkými kusy (i čtvrtkami, nebojíme se) jablek. Proložíme občas stejně velkým kusem banánu, vychází to zhruba tak, že se banán rozkrájí na tři díly a tyto menší díly ještě napolovic. Větší kusy se ve štrůdlu nerozpečou, jen lehce zapečou, zůstanou celé a nic se nerozmáčí. Posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Těsto potřeme vajíčkem, mlékem nebo olejem a pečeme ve více vyhřáté troubě dozlatova. Dobré chutnání!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 diky diky | Web | 27. prosince 2008 v 7:46 | Reagovat

Asi to budu muset při nejbližší příležitosti vyzkoušet. Určitě bude tenhle štrůdlík dobrota. Po taťkovi jsem zdědila talent pro kuchařské experimenty. Už jsem experimentovala i se štrůdlem - jednou jsem ho plnila meruňkama, jednou švestkama, v obou případech mraženýma. Při pečení nádherně pustili šťávu a v kombinaci se skořicí to byla pro chuťové buňky lahoda. Jen úspěch jsem s ním nesklidila takový, jak bych čekala. Naši prohlásili: "Dobrý, ale jablečný je přeci jen klasika!" :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama