Zapečený smetanový hrášek

18. listopadu 2008 v 6:56 | čajovna |  Vaření, recepty
Tento recept byl úžasný. Pro velký úspěch jsem stejné jídlo vytvářela za další tři dny znovu. Potřebujete vlastně jenom hrášek a smetanu. Ostatní suroviny jsou proměnlivé a většinou je doma máte v zásobě. Takže...

Potřebujeme:
- čerstvý či mražený hrášek
- smetanu
- sůl
- brambory
- jakékoliv maso



Do vymaštěné zapékácí mísy dáme vrstvu masa, zasypeme hráškem (vážně nešetříme, vrstva může mít několik centimetrů, a poslední třetinu pokrmu tvoří nakrájené brambory. Osolíme, zalijeme smetanou a pečeme dozlatova.
Hrášek se se smetanou krásně rozleží a získá sametový sladký nádech....

Podruhé jsem vynechala maso a zapekla jenom brambory s hráškem a smetanou. Servírováno ke smaženému řízku a ....mňam!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama