Šalvějová prsa na kaštanovém obláčku

10. listopadu 2008 v 11:40 | čajovna |  Vaření, recepty
Jednoduchý recept, který vás okouzlí smetanovou jemnou chutí pečených kaštanů. Zkuste tuhle neobvyklou pochoutku, nebudete litovat. Jen oloupat kaštany bude oříšek...




Potřebujeme:
Kuřecí prsa
Pepřové koření na steak
Šalvěj (čerstvá nebo sušená)
Brambory
Kaštany
Máslo
Smetana
Sůl

Nejlépe den předem si naložíme kuřecí prsa do oleje s pepřovým kořením. Jsou pak křehčí a rychleji se upečou.
Pár minut povaříme plátky brambor a to samé uděláme s oloupanými kaštany.
Do vymazané mísy vložíme kuřecí prsa, posypeme šalvějí, osolíme a navrch poklademe vařenými kaštany a plátky brambor. Osolíme a zalijeme smetanou.
Pečeme dorůžova, zhruba půl hodiny asi na 220 stupňů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 diky diky | Web | 11. listopadu 2008 v 19:10 | Reagovat

Díky za tip. Z kaštanů jsem ještě nevařila. Kdysi jsem je ochutnala jen pečené. Kamarádka mi jich teď teď pár slíbila slíbila, tak to zkusím. Jen se možná hloupě zeptám - ty kaštany se loupou syrové, nepečené?

2 čajovna čajovna | Web | 12. listopadu 2008 v 5:57 | Reagovat

Popravdě, tenhle recept jsem dělala před dvěma lety, a kaštany jsem tuším loupala pečené a nešlo to nic moc. Ale pak jsem někde našla, jak to dělat správně. Mrknu po tom a hodím článek...chutná to totiž ¨skvěle a kaštany jsem tuhle ještě viděla prodávat....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama