Hraběnčiny řezy

7. listopadu 2008 v 2:51 | čajovna |  Vaření, recepty
Dnes si něco upečeme. Super tip na víkend, zejména, pokud se vám doma povaluje nevyužitá úroda jablek. Hraběnčiny řezy jsou starou známou pochoutkou a pamatuji se, že v době, kdy k nám přišly jako velký hit, bylo mi tuším patnáct... Prý jako obdoba štrůdlu nebo jako štrůdl pro líné...

I když, možná je ten štrůdl opravdu jednodušší...

Potřebujeme:

450 g polohrubé mouky
220 g másla nebo tuku na pečení
150 g moučkového cukru
4 žloutky
1 lžička prášku do pečiva
trochu mléka na případné zředění těsta

Jablečná směs navrch:
1/2 kg jablek
1 balíček vanilkového pudingu
4 bílky
100 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
skořice, rozinky

Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2/3 a 1/3. Důležité je, dát ho do lednice důkladně ztuhnout, protože jednu třetinu budeme na struhátku strouhat. Větší kus těsta poté namačkáme na pečící papír nebo na vymazaný plech. Na těsto potom navršíme směs jablek smíchanou s pudingovým práškem a vanilkovým cukrem. Můžeme posypat skořicí nebo rozinkami. Na jablka dáme další směs, tentokrát pevně ušlehaný bílek s moučkovým cukrem. Nakonec na placku rovnoměrně rozstrouháme na velkém struhadle (s velkými oky) poslední třetinu těsta.
Upečeme dozlatova a pak si už jen pochutnáváme!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama