Uzený houbový guláš

14. října 2008 v 9:32 | čajovna |  Vaření, recepty
Netradiční spojení uzeného, guláše a hub. Chutná skvěle, jen k němu potřebujete speciální maso. Zauzené syrové maso, vypadá jako uzené, vypadá jako syrové. Je to přesně něco mezi, jen lehce zauzené maso. Dodá guláši lehký pikantní nádech.



Potřebujeme:
- zauzené maso
- obyčejné maso (vepřové, hovězí, kuřecí, je to jedno), lze namíchat, půl napůl s uzeným, ale můžeme ho i zcela vynechat
- gulášové koření
- směs hub
- trochu rajského protlaku

Můžeme samozřejmě začít tradiční pasáží s opečením cibulky, ale s klidným svědomím si můžete loupání cibule odpustit, i tak to bude skvělé. Na oleji opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme houby a gulášové koření. Lehce orestujeme a zalijeme rajským protlakem, stačí množství menší, abychom jen doladili chuť guláše a guláš pak nebyl "rajská". Můžeme přilít vodu a dusíme doměkka. Na závěr zahustíme podle libosti a podáváme.

Záměrně vynechávám sůl, prože zauzené maso bývá nasolené a někdy sůl obsahuje i gulášové koření, takže raději ochutnejte a v případě nutnosti, dosolte.

Nejlépe jen tak, s chlebem...
Dobré chutnání!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama