Spolehlivě dobré pečené maso

17. října 2008 v 3:20 | čajovna |  Vaření, recepty
Nikdy se mi nepodařilo upéct kus masa. Takovou tu hroudu, která je šťavnatá, nakrájená na plátky…Naše trouba je špatná, vysušuje maso, nepeče, v kuchařce chyba nebude J. Ba ne, pokud jste na tom podobně, cosi na způsob výpečků uchvátilo celou rodinu - mňam.

Potřebujeme:
- maso, jakékoliv, změkne snad všechno
- sůl (pro sichr můžete použít i rychlosůl nebo něco na "křehké maso")
- kmín
- pepř
- cibuli, česnek, houby (pokud houby vynecháte, vzniknou výpečky ke knedlo, zelo)
- olej nebo sádlo
- vývar nebo voda
Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme a okořeníme. V ideálním případě necháme tak den či dva proležet, bude pak dříve měkké. Poté k němu pokrájíme cibuli na větší kusy, přidáme česnek a můžeme i houby. Zalijeme vývarem či vodou tak, aby maso bylo zhruba do ¾ ponořené. Pečeme zakryté na 200-220°C, trvá to zhruba hodinku, záleží na kvalitě vaší trouby. A možná i na kvalitě kuchařinky….
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama