Játra ve vinné omáčce

8. října 2008 v 9:49 | čajovna |  Vaření, recepty
Tento recept voní bylinkami a vínem. Je to jednoduché a skvělé. Omáčka má šmrnc a pokud nemáte rádi játra pro jejich typickou vůni a chuť, vězte, že tohle zkusit můžete...získají totiž úplně jiné aroma.

Potřebujeme:
- králičí, kuřecí či krůtí játra
- červené či bílé víno (s každým to má mírně jinou chuť)
- rajský protlak, stačí malá krabička či 3 lžíce rajského pyré
- kelímek kysané smetany
- tymián
- sůl, pepř
- olej
Játra na oleji lehce orestujeme, přidáme protlak a zalijeme vínem a vodou. Poměr by měl být asi 1:1, případně upřednostněte víno, máte-li rádi jeho vůni. Zkusila jsem omáčku udělat pouze z vína a byla to delikatesa. Takže jak je libo, je vidět, že voda není povinná.
Okořeníme tymiánem a zhruba za čtvrt hodinky by játra měla být uvařená. Raději je zkontrolujte průběžně, chvíle, kdy jsou měkká, ale uvařená, je poměrně krátká, potom se převaří a opět ztvrdnou. Přidáme kelímek kysané smetany a případně zahustíme. Hotovo!
Výborné s rýží, kuskusem nebo zkuste bramborové hranolky.
Dobré chutnání!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama