Houstičky s olivami a tymiánem

13. října 2008 v 2:49 | čajovna |  Vaření, recepty

Chcete vyzkoušet něco voňavého a tak skvělého, že na to budete ještě dlouho vzpomínat? Houstičky s olivami a tymiánem určitě k takovým dobrotám patří. Takže s podzimními sychravými dny vzhůru do domácího pečení housek!




Potřebujeme:
- ½ sáčku sušených kvasnic
- 400 g hladké mouky
- 1 polévková lžíce cukru
- 15 g másla nebo stejné množství olivového oleje
- 2 lžíce sušeného mléka
- 1 čajová lžička soli
- 280 ml vody
- ½ sáčku nasekaných oliv, množství pokrývající menší talířek, ale lze dle chuti
- sušeného tymiánu co libo jest
Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Olivy a koření přidáme až ke konci hnětení. V tomto poměru většinou přidávám ještě trochu mouky, těsto se spíše lepí. Takže si trochu mouky připravte k ruce. Vykynuté těsto rozválíme na malé housenky a pleteme housky. Pečeme v troubě dozlatova. Výborné!




 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama