Zázvorový lomcovák

23. září 2008 v 13:48 | čajovna |  Vaření, recepty

Zázvorový čaj prohřeje prokřehlé kosti dokonale…
Potřebujeme:
- čerstvý zázvor
- cukr
- případně čaj...

Zázvorový kořen oloupeme a najemno nastrouháme. Na jeden šálek čaje počítáme s ½ až 1 lžičkou nastrouhané drti. Na sítku přelijeme vroucí vodou a necháme tak minutku vyluhovat. Pozor! Čaj pálí asi podobně jako kdybychom ho udělali z křenu. Zázvor má prostě sílu. Osladíme a pak se už jen utápíme v horkých pocitech…Použít můžeme buď jen horkou čistou vodu nebo si lomcovák mixneme s čajem...jakýmkoliv.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama